» Nyheder » 40 år med lokalhistorie i Jels Sogn
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 08
Luft: 15,0°
Vand: 9,3°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

7. oktober 2024, kl. 20:53

40 år med lokalhistorie i Jels Sogn

Tirsdag den 22. oktober inviterer bestyrelsen for Lokalhistorisk Forening for Jels Sogn til fejring af foreningens 40-års jubilæum. Der vil være åbent hus i Sognehuset på Jels Vestergade 3B fra kl. 16 til 18.

Forud for den stiftende generalforsamling den 22. oktober 1984 var der gået mange spekulationer om Jels Sogn nu også var så interesseret i lokalhistorien at en forening og et arkiv havde nogen fremtid for sig. Det blev besluttet af teste interessen ved en udstilling på Hotel Jels, der blev besøgt af 370 mennesker. Så turde de godt. Men hvor skulle de finde lokaler?

Det blev så på skolens loft i gæsteværelset tilhørende skoleinspektørens lejlighed. På loftet var der en mægtig samling af ting og sager, sten fra udgravninger omkring Jels, landbrugsredskaber, brugsgenstande fra beboelsen samt masser af "papir". Det meste af dette var samlet af lærerne Nielsen, Relsted og Hviid. Alt dette måtte foreningen overtage og de var taknemlige for den store arv.

Foreningen istandsatte lokalerne og "boede" der indtil 1. april 1999 hvor de kunne overtage den da nedlagte Rutebilstation. Bestyrelsen gik så i gang med at sætte Rutebilstationen i stand. De fik god hjælp og rådgivning fra Rødding Kommune. Det kom der nogle gode og brugbare rum ud af, vel nok de bedste i hele kommunen.

Foreningen skylder tidligere bestyrelsesmedlemmer og medlemmer i øvrigt en kæmpestor tak for hjælp og opbakning gennem de 40 år der er gået siden da. Foreningen har også måtte tage afsked med mange af dem der har været med og været til uvurderlig hjælp. Æret været deres minde.

Nu skriver vi 2024, 40 år er gået siden interessen for et arkiv og forening blev testet. Foreningen har i de forløbne år oplevet en fantastisk opbakning og interesse. Dette er bestyrelsen dybt taknemmelig for.

Foreningen modtager løbende mange arkivalier og de skylder en stor tak til de mange frivillige som gennem årene har ydet en uvurderlig indsats for lokalhistorien i Jels Sogn.

Udstillingen der var optakt til Jels Lokalhistorisk forening.
Udstillingen der var optakt til Jels Lokalhistorisk forening.


Kommende aktiviteter

21/10: BANKO
22/10: Jubilæum
22/10: Tøjaften

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

18/09: STJÅLET MTB M...
05/05: Temperaturmål...
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

11/08: Jels Vin
31/07: Gasflaske

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

03/10: Lejlighed til...
22/09: Landejendom i...
05/09: Er du pårøre...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]