» Debatforum » Er det en god ide med 2 minus 1 veje i Jels
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 19
Luft: 11,2°
Vand: 12,4°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

Debatforum

13/01-2018, kl. 14:44
Emne:

Er det en god ide med 2 minus 1 veje i Jels

Forfatter:

Peter Schmidt

Indlæg:

2 minus 1 veje hvor rygter fortæller at det er med i fremtidig planlægning på Ørstedvej og Vamdrupvej i Jels. I hele landet ønsker man ca. 800 kilometer vej udlagt på den måde.
Se linket med PDF fil her:
http://vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/publikationer/Lists/Publikationer/Attachments/876/2%20minus%201%20veje2.pdf
Nogle steder vil det være en god løsning og andre steder mindre god. På Ørstedvej i Jels er der gang og cykelsti langs den ene side og vejen kan udvides til den anden side med 80 centimeter så er der rimelig plads for 2 kørebaner med en i hver retning. Vamdrupvej kan også sagtens udvides med nogle centimeter til hver side for bedre plads og en lidt smallere fortov i den ene side og en kombineret gang og cykelsti ind mod søen. Med lidt god vilje og snilde kan det lade sig gøre. 2 minus 1 veje er nytænkning men bør overvejes nøje i hvert enkelt tilfælde.
Hvis man overholder hastighederne og kører efter forholdene er der ingen grund til at lancere 2 i 1 vej i Jels.
Læs vejdirektorats publikation og sig frem.
M.v.h. Peter Schmidt


23/02-2018, kl. 22:31
Forfatter:
Lars Petersen
Kommentar:

Hej Peter
Lige en præcisering: Den nye sti langs Ørstedvej er ikke en cykel- og gangsti, men kun et fortov. Den er i princippet kun for gående, selv om jeg godt forstå, at nogle bruger den til at cykle på pga. sikkerheden.

2-minus-1 veje er en enkel (og dermed billig) måde at lave cykelbaner og sænke hastigheden på ved at indsnævre vejbanen til kun ét spor og så bruge cykelbanerne, når to biler skal passere hinanden. Denne løsning fungerer bedst på veje med lille trafikmængde, som det også fremgår af den pjece, du henviser til. Derfor tror jeg heller ikke, det er en god løsning for Ørstedvej, hvor trafikken simpelthen er for stor. Der er nok ikke andet for, end at man må bide i det sure æble og erkende, at Ørstedvej ikke længere har dimensioner til både at agere indfaldsvej til Jels og adgangsvej til de nye boligområder i Nedersøparken, Planetparken og Barsbøl Søndermark. Så den bedste langsigtede løsning vil være at udvide vejen, som du foreslår, og etablere cykel/gang-sti i begge retninger.

Med venlig hilsen
Lars

28/04-2018, kl. 19:22
Forfatter:
Mikkel Larsen
Kommentar:

Jeg kører af og til på en indfalds vej til en by, hvor der minimum er samme mængde trafik som på Ørstedvej og de har en 2 minus 1 vej, som fungerer ok. Det der dog gør, at den fungerer på fin vis er, at for hver 300-400 meter er der en fartdæmpene foranstaltning her i form af vejbump. Det kunne være fint med en udvidelse af Ørstedvej, men jeg tror det vigtigste er, uanset hvad løsning der vælges, at der bliver lavet nogle bump eller andet der for alvor kan dæmpe farten. Vi ser desværre mange der kører mindst 80 og også 100 km/t på Ørstedvej og det skal stoppes, så der ikke sker flere alvorlige uheld på vejen.

Kommenter indlæg
Udfyld felterne herunder og klik på »Kommenter indlæg«.

For at din kommentar kommer på jels.dk, skal du selv aktivere kommentaren, via den e-mail som du vil modtage indenfor 5 minutter efter du du har klikket på »Kommenter indlæg«.

Forfatter:

E-mail:
E-mail adressen bliver ikke vist if. med din kommentar.Kommentar:


Spam-check:Bemærk: Misbrug eller stødende kommentarer vil medføre slettelse af kommentaren, samt anmeldelse til din internetudbyder.Kommende aktiviteter

23/10: Biograftur Rød...
23/10: Strikke-Café
30/10: Strikke-Café

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

08/10: Jels idrætsfor...
21/09: CAFE ÅBNET PÅ...
12/09: Læseklub

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Gratis golf for unge - læs mere her
Seneste lopper

15/10: Samsung GT p31...
14/10: super stor hund
13/10: IPhone 5s

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

18/10: Bøger sælges.
24/09: MARKSTEN ØNSKES
15/09: Tabt nøglebundt

» Flere opslag
Copyright © 2002-2018 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]